Blog

Wanneer schakel ik een webbureau in?

Je wilt een eigen website, maar een website laten maken kost geld. Er zijn genoeg gratis alternatieven en waarom ook niet? Het kan vrij eenvoudig zijn om een basis website in elkaar te zetten. Is dat wat je wilt? En heb je ook aan de handige extra’s gedacht die horen bij een het laten maken van een professionele website? Wij hebben een aantal punten voor je op een rijtje gezet, waardoor je de keuze om zelf een website te maken of dit uit te besteden bij een webbureau wat beter kunt maken.

Een webbureau denkt mee vanuit expertise

Allereerst het ontwerp van de website. Wanneer bij ons een project wordt gestart voor het bouwen van een website, zien we vaak dat klanten al een bepaald ontwerp in hun hoofd hebben. Dat is ook vrij logisch, want het gaat hun eigen ‘kindje’ worden. In eigenlijk alle gevallen denken wij toch nog met de klant mee en doen we suggesties waar hij of zij nog niet aan gedacht heeft. Of het nou gaat over de indeling van de website, kleurgebruik of iets totaal anders.

Integreren van handige plugins

Het integreren van tools of handige plugins is een stuk lastiger, zo niet onmogelijk wanneer je (gratis) zelf een website maakt. Neem bijvoorbeeld de betalingsapplicatie van Mollie. Voor een webshop werkt deze applicatie perfect, vanwege de vele betalingsmogelijkheden die Mollie daarmee toevoegt. Wanneer je jouw website of webshop door een webbureau laat maken, wordt het hoofdpijndossier wat betreft deze plugins gesloten. Het is voor web bouwers van een webbureau een fluitje van een cent om de benodigde plugins op jouw website te laten werken en je krijgt er ook meteen een professionele website mee.

Professionele website

Naast handige extra functies die een webbureau voor je kan implementeren krijgt ook de algehele uitstraling van jouw website een boost. Een bureau beschikt over genoeg kennis en ervaring op het gebied van vormgeving, tekst en techniek om écht iets bijzonders en onderscheidend neer te zetten. Dit zorgt er op zijn beurt dan weer voor dat jouw website beter onthouden wordt, én dat jouw bedrijf meer professionaliteit uitstraalt.

Websites onderhoud en updates

Wanneer je een professionele website hebt laten bouwen door een webbureau, of apart een onderhoudspakket hebt afgenomen, behoren fouten herstellen en zorgen dat alles up-to-date is niet meer tot jouw kopzorgen. Er wordt voor gezorgd dat alles soepel blijft werken, zodat jij je bezig kunt houden met je eigen business.

Is jouw website eigenlijk wel veilig?

Als jouw eigen website eenmaal staat wil je natuurlijk ook dat deze online blijft staan. Een goed beveiligde website wil je in dat geval zeker hebben. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je zelf aan de slag gaat met een website, maar het is onmisbaar. Het beveiligen van een website kan erg ingewikkeld zijn om zelf te doen, omdat er ook veel technische kennis bij komt kijken. De web bouwers van een bureau bezitten deze kennis en zijn er bijna dagelijks mee bezig. Zonder moeite zorgen zij er voor dat jouw website van top tot teen beveiligd is!

Webbureau is meer dan websites bouwen

Wanneer je een website maakt, of laat maken, wil je natuurlijk ook dat er bezoekers op je website komen. Het kost echt wel wat tijd om het hele pakket dat hiervoor nodig is onder de knie te krijgen, en dan hebben we het nog niet eens over het uitvoeren. Het gaat nou eenmaal niet alleen over de website zelf, maar ook de online marketing en het zorgen voor vindbaarheid via zoekmachines. Een webbureau kan je hierbij helpen. Zowel de online marketing als de technische SEO en het schrijven van knallende content. Probeer je het liever toch zelf, kijk dan in ieder geval eens naar onze tips op het gebied van SEO.

Webbureau nodig?

Ben je op zoek naar een webbureau voor een nieuwe website, onderhoud, vragen of iets anders? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!